Printer Friendly Version Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Казахстан @ 25 August 2021 09:55 AM

25. август 2021. године

Председник Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Републике Казахстан Мадија Атамкулова и пожелео му добродошлицу, уверен да ће он, на темељу пријатељских односа двеју земаља, са успехом обављати дипломатску дужност. И овом приликом је указао на значај тога што је дипломатско представништво Казахстана у Србији пре две године подигнуто на ниво амбасаде.

Председник Вучић је замолио амбасадора Атамкулова да пренесе поздраве председнику Токајеву, као и првом председнику Казахстана Назарбајеву. Он је изразио наду да ће у овој години, када се навршава 25 година од успостављања дипломатских односа Србије и Казахстана, у званичну посету доћи председник Токајев, као и други казахстански званичници, посебно шеф дипломатије, кога очекујемо у Београду приликом обележавања јубилеја Покрета несврстаних.

Председник Вучић је рекао да Србија и Казахстан треба да раде на јачању политичких односа кроз интензивнију размену званичних посета и међусобном подршком у мултилатералним форматима, као и на јачању економске сарадње.

Амбасадор Атамкулов је рекао да му је част да представља своју земљу у Србији и пренео поздраве председника Токајева и првог председника Назарбајева. Он је рекао да Казахстан сматра Србију за важног политичког и економског партнера. Казахстански амбасадор је потврдио подршку своје земље територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Председник Вучић је изразио захвалност Казахстану на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије непризнавањем тзв. Косова, као и наду да ће та подршка и даље бити изражавана у међународним организацијама.

Извор/Фото: www.predsednik.rs