Printer Friendly Version Режим уласка у Републику Србију @ 22 December 2020 02:18 PM

19.12.2020.

Страни држављани: Од 20. децембра 2020. године, страним држављанима који долазе у Републику Србију дозвољен је улазак само ако поседују негативан PCR тест на присуство вируса Covid-19, не старији од 48 часова, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију. Путници треба да се тестирају пре путовања, не приликом доласка у Републику Србију. Уколико не поседују негативан тест, неће им бити дозвољен улазак у Републику Србију. Уколико постоји кашњење приликом уласка у Републику Србију, а које се не може приписати кривици путника већ је последица спољног догађаја који се није могао предвидети, избећи или отклонити (кашњење/одлагање лета, поласка аутобуса, воза и сл), онда тест не може бити старији од 72 часа приликом уласка у Републику Србију.

Држављани Републике Србије и страни држављани са одобреним привременим или сталним боравком у Републици Србији: Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, као и члановима дипломатско-конзуларног особља и члановима њихових породица, при уласку у Републику Србију, а који не поседују негативан PCR тест на присуство вируса Covid-19, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе односно из које улазе у Републику Србију, не старији од 48 часова од датума издавања резултата, одређује се мера карантина у кућним условима у трајању од 10 дана.

Мера карантина престаје да важи ако лице које је одређена у периоду трајања мере добије негативан PCR тест на присуство вируса Covid-19 издат од стране референтне лабораторије у Републици Србији.